Zwemmen in Bonn en Hasselt

Terwijl onze jongste zwemmertjes de Leuvense kleuren verdedigden in Hasselt, zwommen onze oudere zwemmers een heel weekend in Bonn. Het was reeds de 40ste Internationales Jugendmeeting in Bonn en we waren zeker niet alleen. Er waren bijna 600 zwemmers uit Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Tsjechië, Duitsland - uiteraard - en ook een grote delegatie van Belgische clubs.

En onze zwemmers van Leuven Aquatics hebben geknald! Heel wat besttijden, enkele finales en heel wat medailles. Het zou teveel zijn om hier alle medailles en besttijden te vermelden. Daarvoor verwijzen we naar de uitslag. Artaud mocht het podium beklimmen voor de 100m schoolslag en Mirthe behaalde in de finales tweemaal zilver op de 50m en de 100m rugslag. Die medailles worden niet zomaar gegeven, het is nogal bombastisch maar dat maakt het wel bijzonder. Elias verbeterde tot tweemaal toe zijn Provinciaal record op de 200m vrije slag en zat tijdens de finale op een zucht van een Belgische record. Hij hield goed stand in de open categorie tussen de toppers.
De sfeer tussen Stijn, Ruben en hun zwemmers was opperbest. Vandaar waarschijnlijk dat de zwemmers nog de pannen van het dak zwommen tijdens de laatste wedstrijd van het weekend: de 100m vrije slag. Rob zwom voor het eerst onder die magische minuut en Paul slaagde erin om exact 58.58 te zwemmen. Je moet maar kunnen.

Zo’n weekend bestaat grotendeels uit zwemmen uiteraard maar teambuilding is ook een groot deel van de fun. Samen naar Bonn rijden, samen eten, kamers delen in het hotel, verbroederen op de tribune….. het kan de sfeer alleen maar ten goede komen. Een bezoekje aan de magische kerstmarkt in Bonn staat ook altijd op het programma.

En zo hebben onze zwemmers dan nog even extra energie getankt om er tijdens de examens in te vliegen. Proficiat aan iedereen en veel succes met de examens.

Sponsors