Waterpolo met competitiezwemmers

Competitiezwemmers met een waterpolobal

Vrijdag 25 september 2015 kreeg een deel van de competitiezwemmers waterpolotraining van onze waterpolotrainers in de Sportoase. Handig als je alle kennis onder een dak hebt!

Na een kleine opwarming kwamen de competitiezwemmers van groep 4 direct in contact met de vaardigheden van waterpolo. De pedalo beweging, de verschillende manieren om met de bal te zwemmen en het gooien en vangen van een bal in het water kwamen aan bod. Het laatste halfuur werd besteed aan een wedstrijdje echte waterpolo. En om af te sluiten mocht iedereen nog een penalty shotten. Door de kwaliteitsvolle begeleiding en toffe opdrachten was het een zeer geslaagde alternatieve training voor de zwemmers van groep 4. Met zulke initiatieven zien wij dat we een club zijn die kan en moet samenwerken over de afdelingen heen om de expertise en de knowhow optimaal te kunnen gebruiken.

Het houdt niet op bij onze clubgrenzen. Op vrijdag 9 oktober is het de beurt aan reddend zwemmen. Dan verwelkomen we de Leuvense sportclub van het jaar: de Leuvense Reddingsclub (LERC). Ook daar verwachten beide clubs heel wat van bij te leren.

Sponsors