Sterke prestaties op BK Open

Op de Open Belgische Zwemkampioenschappen in Gent zwom Valentin Borisavljevic naar een absolute toptijd van 49.63 op de 100m vrije slag. Daarmee moest hij enkel Emmanuel Vanluchene nipt voor zich dulden, pakte hij zilver en verzekerde Valentin zich van een plek in de 4 x 100 vrije slag op het komende EK in Glasgow. Eerder tijdens het BK behaalde hij ook al brons op de 200 vrije slag.

Lander Hendrickx veroverde drie keer goud op dit BK op de 200 rugslag, 400 vrije slag en 800 vrije slag. Mirthe Goris was op haar beurt goed voor twee titels met goud op zowel de 50 als de 100 rugslag in erg mooie tijden. Bovendien wist ze op de 100 vlinderslag beslag te leggen op zilver. Dat brengt het totaal op: 5x goud, 1x zilver en 2x brons. Verder zagen we nog mooie finaleplaatsen van Alexis Borisavljevic, Marie-Lien Swinnen, Elliot Sodemann, Yoran Van Keer en Elias Meeus.

Hoofdcoach Stijn Lievens blikte voor ons even terug op het weekend: "We zij ontzettend blij voor Valentin en de club dat hij zich voor het EK in Glasgow heeft geplaatst. Maanden van hard werken en de hoogtestage in Sierra Nevada hebben hun vruchten afgeworpen. Toch zijn we wat bedroefd, want we hadden ook graag Alexis Borisavljevic, de tweelingbroer van Valentin, in actie gezien in Glasgow. Ook hij heeft de klasse in zich. Vroeg of laat maakt ook hij opnieuw een stap. Lander Hendrickx liet positieve dingen noteren, maar kon zich niet kwalificeren. We gaan nu evalueren en kijken hoe we de dingen in de toekomst gaan aanpakken. Mirthe Goris heeft me toch wel echt positief verrast. Ze zwemt hier tijden die ze in jaren niet meer gezwommen heeft. Alles bij elkaar ben ik tevreden over het voorbije weekend."

Sponsors