Leuven Aquatics 5x genomineerd

Ken Cortens vlinderslag Leuven Aquatics

Op vrijdag 27 maart 2015 om 20 uur in het Depot te Leuven zullen de Leuvense kampioenen worden gehuldigd. Zwemclub Leuven Aquatics haalde maar liefst vijf nominaties binnen voor de verschillende prijzen die op die avond zullen worden uitgereikt.

In de categorie "trofee voor sportverdienste 2014" werd de zwemclub Leuven Aquatics zelf genomineerd. Het 100-jarig bestaan van de club, de bekroonde zwemschool, de vele sterke sportprestaties van de zwem-, waterpolo- en synchroafdelingen en een actief ledenaantal dat binnenkort de 1000 bereikt, maken de club een grote kanshebber op de prijs.

Daarnaast werden Ken Cortens en Lander Hendrickx genomineerd in de individuele categorie "trofee voor sportverdienste 2014" voor hun sterke prestaties op het EK groot bad in Berlijn. Cortens behaalde er brons op de 4x200m vrije slag en Hendrickx werd respectievelijk 24e en 32e op de 200m rugslag en de 400m vrije slag, waarop hij tevens Belgisch recordhouder is in zowel groot als klein bad.

Hendrickx werd bovendien samen met ploeggenoot Alexis Borisavljevic genomineerd voor "beloftevolle jongere 2014". Borisavljevic zwom zichzelf in 2014 in de kijker door zijn selectie voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing.

Tenslotte worden de andere Leuvense zwemkampioenen op deze avond ook in de bloemetjes gezet:

  • Ken Cortens - Belgisch Kampioen 400m en 800m vrije slag
  • Birgen De Graeve - Belgisch Kampioen 100m vlinderslag
  • Yoran Van Keer - Vlaams Kampioen 100m en 200m schoolslag
  • Jeroen Lecoutere - Belgisch Kampioen 100m rugslag
  • Lander Hendrickx - Belgisch Kampioen Lange Baan: 200m rugslag, 1500m vrije slag; Korte Baan: 100m en 200m rugslag em 400m rugslag en Belgisch Record 400m vrije slag (korte baan)
  • De herenploeg (Lander Hendrickx, Alexis Borisavljevic, Ken Cortens, Pieterjan Vangerven) - Belgisch Kampioen 4x100m wisselslag
  • De herenploeg (Lander Hendrickx, Alexis Borisavljevic, Ken Cortens, Valentin Borisavljevic) - Belgisch Kampioen 4x200m vrije slag
  • De kadettenploeg (Steffen Vanderdonckt, Matthijs Brouwer, Birgen De Graeve, Robbert Raymaekers) - Belgisch Kampioen 4x100m wisselslag

Een overzicht van de genomineerden is terug te vinden via ROB-tv: http://www.robtv.be/nieuws/leuven/sporttrofee-stad-leuven-0
Stem nu door de namen van de genomineerden voor de sporttrofee (Ken Cortens en/of Lander Hendrickx ) te e-mailen naar sport@robtv.be!

Sponsors