LAQUA wint schaal Victor Boin

Leuven Aquatics heeft er in het Olympisch zwembad de Wezenberg in Antwerpen een historisch weekend opzitten.

Op de Belgische Jeugdkampioenschappen onder de 15 jaar wonnen ze zondag 23 juli de schaal Victor Boin als beste Belgische Club bij de 11-14-jarigen. Met 25 medailles waarvan maar liefst 13 gouden behaalde ze de hoogste score van de 98 deelnemende zwemclubs. Hun zwemstage in Loutraki (Griekenland) ter voorbereiding van deze wedstrijd was dus zeker een succes te noemen. Er zijn ontzettend grote sportieve prestaties geleverd door alle zwemmers in het bijzonder door Siri Vanderlinden, Claudio Buttarelli en Tuur Lissens die op al hun individuele nummers een podiumplaats behaalden.

De sfeer zit ook naast het zwembad goed, zwemmen verbindt duidelijk én zorgt voor veel (sport)plezier. Hét bewijs daarvan zijn de twee behaalde gouden medailles voor de aflossing 4 x 100 meter vrije slag én wisselslag bij de 13-14-jarigen gemengde (jongens en meisjes) ploeg. 

Hoofdcoach Brigitte Becue en het hele coachteam zijn terecht heel fier en zeer tevreden met het afgelopen zwemjaar. Ook de talloze supporters waren dolenthousiast de afgelopen dagen, om ‘hun’ zwemmers naar de overkant de schreeuwen. Leuven Aquatics rules!

Het zijn drukke tijden voor het competitiezwemmen, zowel in Japan (WK) als in België want volgende weekend vindt in hetzelfde zwembad het Belgisch Kampioenschap 15+ plaats, voor alle zwemmers van 15 jaar en ouder. Hopelijk evenaren zij de prestaties van de jeugd.

Sponsors