BK 25m 2021 toegewezen aan LAQUA

In het weekend van 13-14 november 2021 zal je in de Leuvense Sportoase terecht kunnen voor het grootste kortebaanspektakel in België: het BK 25m. Dat werd gisteren beslist op de bijeenkomst van de Koninklijke Belgische Zwembond, die de organisatie toewees aan Leuven Aquatics.

Het BK kortebaan is steevast de afspraak voor de Belgische zwemtop om te strijden voor de titels in korte baan (25m). Dit kleine broertje van het grotere BK Open in mei (50m) hoeft echter niet onder te doen. Het korte bad in combinatie met de tribunes in de Leuvense Sportoase zal een waar zwemspektakel voortbrengen in de periode vlak na de Olympische Spelen van Tokio 202One.

Leuven Aquatics zal alles in het werk stellen om van deze eerste (hopelijk) post-Covid editie een onvergetelijke ervaring te maken voor atleten, coaches, toeschouwers en vrijwilligers. Het organisatiecomité bestaat voor een groot deel uit (ex-)zwemmers en de focus zal liggen op een onvergetelijk en vlot georganiseerd topevenement.

Met Leuven als kandidaat voor Europese sportstad in 2021, vullen we het rijtje grote sportwedstrijden in Leuven aan. Zo zal Leuven naast het BK 25m zwemmen ook gaststad zijn van de 100e editie van het WK wielrennen.

Tot volgend jaar!
 

Sponsors