Getuigenis Hendrickx over BEST

Vanaf januari zal BEST niet meer bestaan. Het overblijfsel na meer dan tien jaar was de samenwerking tussen Aegir en Leuven Aquatics (vroeger KLZC meer dan 100 jaar oud!). Hieraan komt nu ook een einde.

Sta mij toe om hierover even sentimenteel te zijn. Dit is het einde van een groot en belangrijk hoofdstuk uit mijn leven. Ik heb al een licentie sinds ik in 2002 na 3 maanden zwemschool doorgestuurd werd naar de pre-competitie. BEST is meer dan een zwemclub voor mij, het was een tweede thuis, een groep waar ik bijhoorde, een leerschool... Mijn jaren bij de club hebben me gemaakt tot de persoon die ik nu ben én de atleet die vanaf januari onder een andere clubnaam zal racen. Al de leuke jaren hebben gezorgd dat ik zoveel van het zwemmen hou en zorgden er mede voor dat ik al zoveel ben kunnen groeien. Ik heb er vriendschappen aan overgehouden die voor mijn part nog voor de rest van mijn leven mogen duren.

Even nostalgisch doen naar de stages jaren geleden met 60 man, waar alle clubs dit samen deden. Ik denk ook terug aan de ontelbare aflossingen die ik in mijn carrière gezwommen heb, vaak samen met leden uit andere afdelingen, zeker in de jeugdcategorieën. Throwback naar Leny haar jaren van inzet en geweldig droge opmerkingen.

Velen van jullie zetten zich in voor Leuven Aquatics en ik vind dit geweldig.

Er begint anderzijds wel een nieuw hoofdstuk. Een nieuwe kans. Onze club heeft het nooit gehaald uit het grote geld of een massa leden. Wij brengen kwaliteit.

Laat ons ónze club nog mooier en groter maken, snel het aantal vrijwilligers uitbreiden en versterken. Laat Leuven Aquatics een club zijn waar zwemmers naartoe willen als ze gaan studeren in Leuven. Waar zwemmers van clubs elders in de provincie en omstreken heen trekken als ze een stapje hoger willen geraken. Waar men graag is en plezier heeft. Waar iedereen samenwerkt en hier voldoening uithaalt!

Ik wil Leuven Aquatics op de kaart zetten met een frisse start. Ik zal dit in de eerste plaats doen als atleet. Maar ik kan dit niet alleen, ik heb jullie en liefst nog heel veel anderen nodig. Ouders, vrienden, buren, familie, van de lesgevers aan de allerjongsten tot de Belgische kampioenen in open categorie.

Laat ons Leuven Aquatics het sterkste merk (brand) van Leuven maken. Een club waar ze in heel België jaloers op zijn. Community is stronger than money!

Sponsors