Competitie zwemmen op ZC 2018

Het was heet op het Zomercriterium in Izegem in het 50m buitenzwembad. Geen probleem voor onze competitie zwemmers!

Na een intensieve stage in Vittel, trokken onze competitiezwemmers, vol goede moed, naar Izegem voor het Vlaams Zomercriterium in het weekend van 11-12-13 juli 2018. De meesten kwamen al aan op donderdag 12 juli en inspecteerden al het openluchtzwembad, waar ze nog volop bezig waren met de voorbereidingen van het kampioenschap.

Na een goede nachtrust stonden we met zijn allen (lees: zeer veel volk) aan de ingang van het zwembad.We zochten een plekje uit in de grote sportzaal, installeerden onze veldbedden en zwommen in. Het water was zeer koud waardoor de trainers zeker waren dat de kinderen snel gingen zwemmen (om het warm te krijgen).

Vrijdag de 13de  was zeker geen ongeluksdag voor onze zwemmers! Ze gaven allemaal het beste van zichzelf! In de voormiddag behaalden we dan ook al onze eerste 3 medailles! Meyvisch Fiye, GOUD op de 2O0 m wisselslag, Idris David, BRONS op de 200 m wisselslag en Lander De Baerdemaeker, BRONS op de 100 m vlinderslag. In de namiddag kwamen daar nog maar even 5 medailles bij; Luna Vandenbempt en Ella Custers behaalden elk BRONS op de 400 m vrije slag, Lander De Baerdemaeker, GOUD op de 200 m wisselslag, Hendrik Heidbuchel, BRONS op de 50 m Schoolslag en Daï Keïta, BRONS op de 100 m vlinderslag. De eerste dag gingen we dus naar huis met 8 medailles!

Op zaterdag 14 juli waren onze zwemmers weer in topconditie! De temperatuur was duidelijk hoger dan de dag voordien en de zwemmers gingen er terug volledig voor! Bij de medailles in de voormiddag stonden er 6 zwemmers te pronken; Paul Debrabandere, BRONS op de 50 m vlinderslag, Sanne De Bock, BRONS op de 100 m schoolslag, Chai Kai Ye, GOUD op de 100 m schoolslag, Artaud Myard, GOUD op de 100 m schoolslag, Elle Custers, ZILVER op de 200 m wisselslag en Luna Vandenbempt, BRONS op de 50 m Vrije slag. In de namiddag zwom Daï Keïta meteen GOUD bij de 200 m vrije slag en niet veel later was het aan Lukas Baeten voor een GOUDEN medaille op de 100 m schoolslag. Bij de 100 m schoolslag, meisjes 14 jaar, waren er 2 medailles voor LAQUA! Ella Custers zorgde voor het GOUD en Farah Van Keer behaalde ZILVER! De dag werd mooi afgesloten met nog een schitterende gouden medaille bij de aflossing van de 13 – 14 jarigen. Hierdoor kwam ons totaal aantal medailles voor vandaag op 11!!

Op zondag 15 juli werd het nog warmer dan bij de vorige 2 dagen! In de voormiddag stonden onze zwemmers 3 keer klaar om hun welverdiende GOUDEN medaille in ontvangst te nemen; Fionn Vicary op de 100 m rugslag, Idris David op de 200 m schoolslag en Daï Keïta op de 100 m vrije slag. Ella Custers kreeg ZILVER voor haar 200 m schoolslag! In de namiddag leverde de 200 m schoolslag bij de jongens ons zomaar even 4 medailles op; Vincent Bollen en Jannes Van Der Donckt zorgden voor BRONS en Artaud Myard en Fons Van Gorp behaalden elk ZILVER! Op de 100 m vrije slag behaalde Luna Vandenbempt GOUD!

Het weekend werd schitterend afgesloten met 2 prachtige aflossingen! Zowel de 11-12 jarigen als de 13-14 jarigen knalden nog een laatste keer bij de aflossingen (wisselslag). Beide ploegen wonnen overduidelijk GOUD! In totaal wonnen onze zwemmers 11 medailles op zondag!

Met 11 individuele gouden medailles, 5 individuele zilveren medailles en 11 individuele bronzen medailles en 3 x GOUD op de aflossing mogen we best wel heel fier zijn op al onze competitiezwemmers! Allen hebben ze het beste van zichzelf gegeven!

Bedankt aan alle zwemmers voor jullie mooie prestaties en bedankt aan de trainers LOTTE, MATTI en RUBEN voor jullie super begeleiding! TOP!!

Meer sfeerfoto's op de LAQUA facebook!

De rest maakt zich klaar voor het BJK op 20-21-22 juli en het BK op 27-28-29 juli! Veel succes!

Tags: 

Sponsors