2018: 1000 vragen naar zwemwater

De laatste lessen in de zwemschool zijn afgerond. De matchen vallen stil. De ideetjes voor een nieuwe show mogen even twee weken rijpen. Een aantal onder ons warmen zich nog op voor “de laatste kans”... We kunnen weer tevreden terugkijken op een rijk gevuld jaar waarin onze meer dan 1.000 leden zich hartelijk amuseerden en het beste van zichzelf lieten zien.

 

Meer dan 1.000 leden onbezorgd laten sporten in onze brede waaier van afdelingen en competities kan alleen dankzij de inzet van enorm veel mensen, ook àchter de schermen. Naast de dagelijkse inspanningen van lesgevers en trainers vergen wedstrijden, evenementen en trainingsstages veel energie en enthousiasme van ouders en sympathisanten. Daarbovenop veroorzaken voorbereidingen, overlegmomenten, administratie, boekhouding, nieuwe projecten ... nog heel wat avond- en weekenduurtjes. In 2018 willen we dat wat meer zichtbaar maken via onze maandelijkse nieuwsbrief. Synchro bijt de spits af. Zo kunnen we meteen Manon danken voor de vele jaren inzet en glimlach.

Twee nieuwe projecten koesteren we voor 2018. In een pilootproject in samenwerking met enthousiastelingen uit de lokale triathlonwereld, organiseren we binnenkort een eerste reeks Multimove voor kinderen tussen 3 en 8 jaar. Ze zullen er spelenderwijs12 fundamentele bewegingsvaardigheden kunnen oefenen. En we starten met een clubwerking in samenwerking met Sportoase Rotselaar.  Ook hiervoor staat een enthousiast team zo goed als klaar : Rotselaar Aquatics, powered by Leuven Aquatics.

2018 is ook het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Het jaar waarin de basis kan worden gelegd voor een nieuwe periode van 6 jaar lokaal sportbeleid. Onze verzuchtingen zijn al lang gekend. Bij sommige zwemafdelingen is onze wachtlijst langer dan onze ledenlijst. Onze waterpoloploeg verdubbelde de voorbije jaren in leden ... maar moet dit nog altijd opvangen met een uitbreiding van ... nul percent zwemwater.

Meer dan 1.000 leden, dat zijn meer dan 1.000 leden, mama’s en papa’s die onze lokale politici de komende maanden kunnen confronteren met ons grootste probleem : ons permanent tekort aan kwalitatief zwemwater. Misschien moeten we in 2018 daar even de klemtoon op leggen ?

Geniet van de wat kalmere dagen ... en dan weer volle bak er tegen aan !

 

Henk Dejonkheere

Voorzitter Leuven Aquatics

Sponsors